GERMICIDNÍ ZÁŘÍČE
NÁVRHY OSVĚTLENÍ
CENTURY ITALIA
UV ZAŘÍZENÍ

Potraviny & Nápoje

Hlavní cíl pro většinu producentů potravin je vytvořit produkt, který zanechává svou chuť a čerstvost celou dobu až na talíř zákazníka. Ať už to je v supermarketu, restauraci nebo ve farmářském obchodě.

UV germicidní lampy se stávají populární volbou v kontrole nemocí a jiných mikrobů, jenž na potravinách vznikají. Přestože nemusí být nebezpečné, mohou zapříčinit rychlejší zkažení jídla - například některé kvasnice či spory plísní.

UV dezinfekce má mnoho výhod oproti ostatním metodám - nepoužívá žádné chemikálie či konzervanty a potraviny tak nejsou poškozeny nebo změněny působením tepla. UV dezinfekce může být také použita na povrchu pracovních ploch, vybavení a vzduchu při zpracování potravin či balení rostlin.

Příklady UV dezinfekce v produkci jídla a nápojů zahrnuje:

  • Pěstování rostlin, zeleniny a salátů s vodou ošetřenou UV světlem za účelem vyvarování se šíření nemoci a mikrobů kazících potraviny po celé plodině.
  • Zavařování - používání UV namísto ozónu, když už víme víc o škodlivých chemických vedlejších produktech ozónu
  • Ovocné džusy a cidery mohou být chemicky změněny pokud se pasterizuje použitím tradiční zahřívací metodou, která může ovlivnit příchuť finálního produktu. Pasterizace ovocného džusu a cideru pomocí UV zanechá produkt chuťově stejný přesně jak producent požadoval.
  • Pasterizace mléka a zpracování mléčných produktů k nahrazení tepelného zpracování s chemickými přídavky.
  • Sirupy s cukrem použité v nápojové produkci mohou ukrývat vysoký obsah nečinných mikrobiálních spor které se stanou aktivní po tom, co se sirup zředí v procesu produkce. Ošetření vody i sirupu UV baktericidními lampami učiní všechny mikroby naprosto neškodné.
  • Dezinfekce povrchu při balení - produkty prošly přes několik dekontaminačních tunelů kvůli kontrole mikrobiálního stupně před zpracováním a balením
© ARSYLINE 2017
Upozornění
Zavřít